Ieder kind start de dag met een gezond ontbijt

Nog te gaan

van totaal € 25.000 (71%)

Geef ieder kind elke dag ontbijt op jouw school

Om goed te kunnen leren is een goede start met een gezond ontbijt nodig. Maar nog elke dag gaan er kinderen met een lege maag naar school. Daar kun jij op jouw school iets aan veranderen. Met jouw donatie zorg je dat deze kinderen zeven dagen per week een ontbijt krijgen. Tegelijk leren deze kinderen samen met hun ouders waarom hun ontbijt belangrijk is en hoe ze dat gezond zelf kunnen maken.

”Ontbijten is belangrijk voor een betere gezondheid, voor leerprestaties, voor gelijke kansen en een beter perspectief," bevestigt wethouder Esmah Lahlah (bestaanszekerheid) bij de officiële start van het Tilburgs Kinderontbijt op 10 november 2021. “Kinderen die niet hebben ontbeten presteren minder op school, simpelweg doordat ze zich minder goed kunnen concentreren," vertelt Jopie de Bruin (directeur basisschool Jeanne d’Arc). 

“In Tilburg gaan ruim tweeduizend kinderen dagelijks zonder ontbijt naar school," weet projectleider Frans van Blitterswijk. Sociaal werker Warda Chikar vult aan: "Het is onze uitdaging om deze kinderen elke week een gezonde maaltijd te bezorgen die zij ook lekker vinden."

Dikke Mik start dit jaar als pilot op 4 Tilburgse basisscholen. Als het lukt gaan we het project naar andere scholen uitbreiden. Contourdetwern, de Johan StekelenburgStichting, gemeente Tilburg, Rabobank, de Vonk, JOGG en GGD zetten hun schouders onder dit project. Ook aan ouders van schoolgaande kinderen wordt een bijdrage gevraagd. Al met één Euro bezorgen ze een kind een goed ontbijt.

Dankzij Dikke Mik zorgen we samen voor een gezonde start voor alle kinderen in Tilburg!

Bekijk alle
€ 17,50 23-03-2023 | 09:51
€ 30 12-02-2023 | 13:15
€ 380 24-01-2023 | 12:48
€ 190 18-12-2022 | 12:24
€ 190 14-12-2022 | 18:17 We krijgen nu voor de tweede keer onnodig een energietoeslag van €190,00. Dat kunnen jullie héél goed gebruiken!
Bekijk alle

Dikke Mik officiëel van start

12-11-2021 | 10:00 ”Geweldig om te zien dat zoveel partijen de handen ineenslaan om kinderen een goede start van de dag te bezorgen," memoreert wethouder Esmah Lahlah (bestaanszekerheid) bij de officiële start van het Tilburgs Kinderontbijt op 10 november 2021. Naast de kinderen die rustig aan tafel genieten van brood, groente en fruit zijn er ook die even binnenlopen om iets mee te pakken. Zo nemen er veel kinderen deel aan het ontbijt ziet Esmah: "We weten hoe belangrijk een ontbijt is voor een betere gezondheid, voor leerprestaties, voor gelijke kansen en een beter perspectief. Met dit project helpen we ouders, zodat er voor zoveel mogelijk kinderen een gezonde start van de dag in zit.” Dikke Mik start dit jaar als pilot op 4 Tilburgse basisscholen (Don Sarto, Jeanne d'Arc, Cleijn Hasselt en De Vlashof). Contourdetwern, de Johan StekelenburgStichting, gemeente Tilburg, Rabobank, de Vonk, JOGG en GGD zetten hun schouders onder dit project.  
Lees meer